Види і особливості квадрокоптера: огляд функцій, як вибрати для початківця

Виды и особенности квадрокоптеров: обзор функций, как выбрать для начинающего

Квадрокоптери, – безпілотні літальні апарати, більше не розкіш. Тепер, щоб новачкові познімати з повітря можна придбати недорогий дрон і потренуватися в управлінні. Це і розвага, і можливість робити оригінальні знімки і заробляти на них. Дрони часто використовують фотографи, блогери, ті, хто займається зйомкою відео. Якщо новачкові сподобається працювати з квадрокоптером, він може придбати професійну модель. За посиланням можна переглянути ціни на дрони в магазині квадрокоптерів (спойлер – від 700 грн. до 92 тис.грн.).

Виды и особенности квадрокоптеров: обзор функций, как выбрать для начинающего

Які бувають Квадрокоптери

Види дронов:

  • Міні-Квадрокоптери розміром 15 х 15 см, складні. Вони часто без камери. Це більше іграшка для дітей або апарат, щоб потренуватися в управлінні. Використовується в закритому приміщенні.
  • Прості моделі літають від 3-10 хвилин і теж створені для розваги. Вони не можуть зависати на одному місці, тому їх запускають тільки на вулиці або в дуже великому приміщенні, де рух не обмежений. Зазвичай, у апарату є захист на гвинтах.
  • Селфі-коптер-це дрон з камерою призначений, щоб робити знімки з повітря. У камери має бути дозвіл не менше 5 Мп, а краще 10 Мп, і стабілізація під час руху.
  • Дрон для аерофотозйомки – в пристрій вбудована якісна камера. Таким квадрокоптером не обов’язково управляти постійно. Він переходить в режим автопілота. Це дозволяє налаштовувати ракурс і зосередитися на зйомці.
  • Спортивні Квадрокоптери-апарати можуть рухатися на високій швидкості, швидко змінювати напрямок, лавірувати між перешкодами. У акумулятора збільшена ємність.

Виды и особенности квадрокоптеров: обзор функций, как выбрать для начинающего

У дронів для новачків є перевага в тому, що вони збираються подібно конструктору. Багато деталей в разі поломки можна замінити. У більшості моделей є захист від ударів.

Виды и особенности квадрокоптеров: обзор функций, как выбрать для начинающего

Як вибрати квадрокоптер для початківця

Вибираючи дрон, новачкові варто звертати увагу на такі характеристики:

  • Можливість передавати знімки або відео на смартфон в режимі FPV.
  • Двохосьова стабілізація-це мінімум для того, щоб знімки не були змазаними.
  • Потужність двигуна визначає витривалість апарату і термін служби. Безщіткові мотори працюють довше, могутніше і тихіше.
  • Відстань від одного гвинта до іншого: до 200 мм – Квадрокоптери для приміщення, вони легкі і зносяться навіть легким вітром, більше 250 мм – для вулиці в штиль, від 350 мм – підходять для будь-якої погоди.
  • Вага-у простих моделей вага близько 250 гр., у напівпрофесійних – 2 кг, а професійні дрони можуть важити до 20 кг і піднімати вантажі. Чим більше важить квадрокоптер, тим складніше він в управлінні для новачка.
  • Польотні можливості. Дешеві дрони літають на відстань від 500 до 1000 м, професійні – до 8 км.
  • Ємність акумулятора. У бюджетних моделей заряду вистачає на 15-30 хвилин. Зручно, якщо в запасі кілька акумуляторів, щоб їх замінювати під час зйомки.
  • Управління зі смартфона або пультом. Другий спосіб дає більший радіус охоплення.
  • Функція повернення додому – Headless) – при натисканні певної кнопки на пульті дрон підлітає до нього. Однак, цією функцією краще користуватися тільки в крайньому випадку, щоб тренувати управління. У дорогих професійних квадрокоптера функція Headless часто відсутня.
  • Вбудована GPS-навігація дозволяє зі смартфона визначати місце розташування дрона.
  • Дальність передачі зображення у дронів для початківців до 2 км.

Виды и особенности квадрокоптеров: обзор функций, как выбрать для начинающего

Деякі встановлюють на дрон камеру GoPro. Якщо є таке завдання, вибирають квадрокоптер з вантажопідйомністю, що відповідає вазі камери. Новачкові краще зупинитися на моделі з вбудованою камерою.

Який дрон вибрати початківцю, залежить від фінансових можливостей і навичок управління. Якщо досвіду немає зовсім, варто почати з дешевого апарату, адже він може пошкодитися. А коли з’являться навички “водіння”, можна сміливо переходити на професійні дрони.