Навушники не підходять до пристрою: причини і рішення

Наушники не подходят к устройству: причины и решения

Проблеми зі звуком при використанні навушників можуть з’явитися в будь-яку хвилину. Наприклад, гарнітура зламалася. Але якщо нові навушники неможливо підключити до гаджетів, причина може бути зовсім іншою. Можливо, гарнітура не підходить до пристроїв. Чому так відбувається і що робити – далі в матеріалі.

Навушники не підключаються до ПК або телефону: основні причини

Одна з найпоширеніших і простих причин неможливості підключення навушників до девайсів – розбіжність роз’ємів. У сучасних пристроях виробники використовують такі варіанти конекторів:

  • USB-доступний в ноутбуках і стаціонарних комп’ютерах;
  • USB Type – C-використовується в різних девайсах(Планшети, Смартфони);
  • роз’єм 3,5 мм – найпоширеніший порт, який є в мобільних пристроях і домашній техніці (колонках, моніторах і ін.).

Ще один тип коннектора – 6,3 мм. Це рідкісний порт. Він зустрічається переважно в професійній техніці. Вибрати надійні і відповідні навушники в Україні нескладно. Має бути правильно визначити вид роз’єму і підбирати гарнітуру з урахуванням цього параметра.

Інша ситуація складається, якщо з девайсами несумісні бездротові навушники. Потрібно спочатку переконатися, що у техніки є функція підключення Bluetooth, а його покоління збігається з аналогічним параметром обраної гарнітури.

Гарнітура не підходить до девайсу – що робити

Належить переконатися, що навушники сумісні зі смартфоном конкретної моделі. Універсальна гарнітура може підключатися до гаджетів, що працюють на Android і iOS. Але багато навушників призначені для роботи з певними смартфонами. При спробі з’єднання з іншими пристроями гарнітура перестає працювати взагалі або стає недоступною частина її функціоналу.

Іноді підключити сумісні з гаджетом навушники не виходить через неправильні налаштувань. В цьому випадку має бути:

  • перевірити рівень гучності в Налаштуваннях;
  • активувати іншу програму відтворення контенту;
  • оновити програмне забезпечення, яке пов’язане зі звуком (включаючи ОС і драйвера).

Якщо проблема звучання сумісних зі смартфоном навушників не усувається одним з перерахованих способів, потрібно звернутися до фахівця. Цілком можливо, що телефон несправний.

Аналогічні дії і при підключенні гарнітури до ноутбука. Потрібно спочатку упевнитися, що підходять роз’єми. Якщо звук не виводиться, то буде потрібно оновлення драйверів і перевірка налаштувань девайса. Коли найпростіші способи виправлення ситуації і підключення не приносять результат, потрібно перевірити, який саме пристрій не працює (навушники або ноутбук), і відвезти техніку в сервісний центр.