Який з Apple iPhone 13 краще вибрати: огляд моделей

Какой из Apple iPhone 13 лучше выбрать: обзор моделей

Здається, будь-який iPhone 13 буде відмінним вибором. І все ж, у кожної моделі є свої особливості. Критично істотних відмінностей в» залізі ” немає, однак, іноді все вирішують дрібниці. У Айфона 13 Pro і Pro MAX камери краще: вони оснащені великою кількістю об’єктивів, режимів і можливостей. Моделі Pro наділили дисплеєм з максимальною частотою оновлення. Чи варто переплачувати за Камери і покращений екран? За посиланням можна Айфон 13 купити, а поки відповімо на поставлені вище питання.

Порівняємо смартфони Apple iPhone 13

Загальне:

  • Швидкий процесор A15 Bionic.
  • Cinematic Mode-інтелектуальний режим кінозйомки.
  • Розпізнавання обличчя Face ID.
  • Є підтримка 5G і NFC.

Какой из Apple iPhone 13 лучше выбрать: обзор моделей

Режим Cinematic Mode або кіноефект робить всі моделі лінійки Apple iPhone 13 особливими для любителів знімати відео. Записи виходять максимально реалістичними, враховуючи межі можливостей камер смартфонів. Камера може утримувати фокус на декількох обличчях, розмиваючи фон. Як тільки в кадрі з’являється новий об’єкт, фокус переводиться на нього.

Відміна

Характеристика / модель
iPhone 13 mini
iPhone 13
iPhone 13 Pro
iPhone 13 Pro MAX

Діагональ екрану, дюйм
5,4
6,1
6,1
6,7

Ємність батареї, маг
2 406
3 227
3 095
4 325

Камера, Мп
12 + 12
12 + 12
12 + 12 + 12
12 + 12 + 12

Датчик LiDAR
Ні
Ні
бувши
бувши

Відмінності в корпусі. У iPhone 13 вони виконані з алюмінію, У Pro – зі сталі. На сталі залишається більше відбитків, ніж на алюмінії. Однак, якщо носити апарат в чохлі, це не має значення.

Какой из Apple iPhone 13 лучше выбрать: обзор моделей

У моделей Pro максимальна Адаптивна частота оновлення-120 Гц. Різниця суттєва в порівнянні з базовими 60 Гц в iPhone 13. Частота автоматично підвищується при необхідності, якщо швидка прокрутка, щоб картинка миттєво промальовувалася. Коли об’єкти в відео швидко рухаються, то посмикувань немає.

За швидкістю і продуктивності відмінності несуттєві. Всі моделі iPhone 13 спритні. У Pro більше оперативки – 6 Гб, у iPhone 13 – 4 Гб. У всіх моделей iPhone 13 доступні версії зі сховищем на 128/256/512 Гб, у Pro є апарати з 1 Тб. Вони істотно дорожче, але стільки пам’яті необхідно, якщо потрібно знімати багато відео «з усіма наворотами», тому що вони виходять важкими.

Навушники не входять в комплект жодного з iPhone 13, тому доведеться докуповувати їх окремо. За посиланням можна подивитися навушники ціна, – там є різні варіанти.

Какой из Apple iPhone 13 лучше выбрать: обзор моделей

Яка модель iPhone 13 краще

Любителі фото оцінять камери смартфонів Pro-версії. Там є такі доповнення:

  • Датчик LiDAR-це сканер, який визначає віддаленість об’єктів. Завдяки йому портрети максимально природні, розмиття тільки там, де потрібно.
  • Підвищилася якість макрозйомки. З відстані 2 см об’єкти виходять високо деталізованими. У iPhone 13 немає макрозйомки, але можна» погратися ” з ширококутної камерою, яка вміє автоматично фокусуватися. Доведеться наближати об’єкт за допомогою зуму, що знизить якість зйомки.
  • Збільшили діафрагму, використовують найбільшу матрицю і плюс датчик LiDAR-нічна зйомка і портрети вражають якістю.

Какой из Apple iPhone 13 лучше выбрать: обзор моделей

Кому який підійде смартфон з лінійки iPhone 13:

  • iPhone 13 mini – для цінителів зручних компактних смартфонів з гідними характеристиками.
  • iPhone 13-для тих, кому подобається функціонал моделі mini, але хочеться екран побільше.
  • iPhone 13 Pro-порадує тих, кому важливі розширені можливості камери і влаштовує розмір iPhone 13.
  • iPhone 13 Pro MAX-ідеальний для тих, кому необхідна висока автономність і великий екран.

Отже, який Айфон 13 краще вибрати? Фотографам досить iPhone 13 Pro, тому що Pro MAX з такою ж камерою більше і їм незручно користуватися при зйомці. А ось щоб дивитися фільми і читати, цей габаритний апарат буде краще за всіх, причому він ще й автономніше. Ну, а для тих, хто хоче легко поміщати смартфон в кишеню джинсів – iPhone 13 Mini краще за всіх.