Огляд лінійки смартфонів Xiaomi Redmi Note 10: особливості, що цікавого

Обзор линейки смартфонов Xiaomi Redmi Note 10: особенности, что интересного

Хтось із оглядачів говорить, що, створивши лінійку Redmi Note 10, компанія Xiaomi сама з собою конкурує: їх смартфони Redmi вже здатні поборотися з їх же Xiaomi за лідерство. А деякі вважають, що, взявши Redmi Note 10 в руки, доведеться пройти всі стадії: заперечення, торг і прийняття, щоб змиритися з недоліками. А які враження будуть від ближчого знайомства з цим апаратом?

Обзор линейки смартфонов Xiaomi Redmi Note 10: особенности, что интересного

Характеристики та особливості Xiaomi Redmi Note 10

У лінійки Редмі Нот 10 з характеристик, найбільш впливають на використання, потрібно виділити:

  • Чіпсет Snapdragon 678 досить продуктивний для стандартних завдань. Він не підійде для важких ігор на високих налаштуваннях.
  • Оперативна пам’ять Redmi Note 10 – 4 або 6 Гб, сховище-64 або 128. Швидкісні характеристики оперативної пам’яті при тестуванні показали себе досить хорошими.
  • AMOLED-дисплей з роздільною здатністю 2400 х 1080 і склом Gorilla Glass 3. Зображення яскраве і соковите, але на ньому більше проявляється ШІМ або мерехтіння, ніж на IPS. Яскравість досить висока, щоб користуватися смартфоном на сонці і знижується настільки, що комфортно дивитися на екран в темряві. Можна налаштовувати колірну температуру дисплея.
  • Стереозвук досить гучний.
  • Ємний акумулятор на 5000 мАг. Якщо користуватися ним для стандартних завдань: дзвінки, серфінг в Інтернеті і перегляд відео, то енергії може вистачити на 2 дні. При високих навантаженнях – на 8-12 годин.
  • В основній (48 Мп) і ширококутній камері використовується модуль Sony. Виходять знімки хорошої якості навіть при слабкому освітленні. У нічний час з освітленням ліхтарів якість втрачається. Решта камер-для розмиття і макромодуль-це Galaxy Core і OmniVision. Модуль розмиття справляється із завданням правильно. Макромодуль на 2 Мп стандартний. У фронтальної камери на 13 Мп приємна передача кольору і хороша чіткість.

Обзор линейки смартфонов Xiaomi Redmi Note 10: особенности, что интересного

Кілька корисних особливостей:

  • Сканер відбитків пальців суміщений з кнопкою включення і реагує досить швидко.
  • Опція розпізнавання обличчя працює через фронтальну камеру і відгукується добре.
  • Лоток розрахований на 2 nanoSIM і microSD – за що виробнику спасибі.
  • Є опція Always on display з великим вибором екранів і можливістю кастомізації.
  • Клас захисту від вологи IP 53. Апарату не страшні бризки, але купатися з ним в душі або басейні не варто – захист не настільки висока.
  • Є роз’єм під провідні навушники.
  • У коробці зарядний, кабель USB Type-C, скріпка для відкриття лотка і прозорий силіконовий чохол.

Обзор линейки смартфонов Xiaomi Redmi Note 10: особенности, что интересного

З чим доведеться змиритися в лінійці Xiaomi Redmi Note 10

Підступ в задній кришці-вона пластикова, на дотик, як у дешевих смартфонів, швидко покривається відбитками пальців. Незручність: в Redmi Note 10 Немає NFC-модуля для безконтактної оплати. Некомфортно: внизу рамки екрану присутній помітний підборіддя-забирає корисне місце.

Обзор линейки смартфонов Xiaomi Redmi Note 10: особенности, что интересного

Начинка і можливості Xiaomi Redmi Note 10, мабуть, компенсують недоліки. Вийшла цікава лінійка. Для смартфонів середньої цінової категорії рівень дуже навіть високий: достатня продуктивність, якісні основна і ширококутна камери, великий обсяг пам’яті і ємна батарея. Для повсякденних потреб апарати цілком підійдуть, любителі фотографувати порадіють красивим чітким знімкам. Тим, кому до душі важкі ігри, варто пошукати більш потужний апарат. Xiaomi Redmi Note 10 наближається за конкурентоспроможністю до моделей Xiaomi, і лінійка PRO дає Redmi ще більше шансів на лідерство.