Що таке VPS оренда

Что такое vps аренда

Віртуальний сервер-цим поєднанням слів не здивуєш IT-фахівців. Та й людям, пов’язаним з інтернет-бізнесом, воно напевно знайоме, тому що таким сервером зручно користуватися. Він являє собою віртуальну машину, створену всередині фізичного сервера. Vps є різновидом віртуалізації, якою можна скористатися, уклавши договір оренди.

Особливості vps

Без інтернет-ресурсів зараз не обходиться практично жодна компанія, тому актуальною стала VPS оренда. Цю послугу надають дата-центри, в яких збирається велика кількість комп’ютерного обладнання різної потужності. Тут можна орендувати доступ до повноцінної фізичної машині – виділеного сервера. Однак коштує це не дешево і не всім потрібен такий масштаб послуги.

Щоб задовольнити попит на менші обсяги, стали створювати віртуальні сервери. Для цього ресурси фізичної машини поділяються на кілька частин, що працюють незалежно один від одного. Кожну частину здають в оренду, тобто ресурсами одного фізичного носія користується кілька клієнтів.

Головна особливість VPS сервера-конкретна прив’язка характеристик, які неможливо змінити (кількість ядер, ОС, розмір пам’яті). Однак всередині виділеної системи можна здійснювати різні маніпуляції. Причому для цього не потрібна особлива підготовка – робота не відрізняється від дій, звичних для користувача. Оренда віртуального пристрою зручна тим, що всі технічні роботи бере на себе провайдер.

Кому підходить?

Сервер vps-відмінна можливість для бізнесу, який перейшов з початкової стадії в більш активну. Він підійде:

  • дрібним інтернет-магазинам;
  • порталам новин з невеликим контентом;
  • для зберігання баз даних;
  • поштовим системам.

Актуальна оренда віртуальних серверів для розміщення корпоративних сайтів, яким звичайний хостинг став тісний. Все частіше vps використовують бухгалтерії компаній, особливо, коли доступ до програми потрібен декільком підрозділам. Він підійде для розміщення лендінгів і будь-яких невеликих проектів.

Щоб укласти договір оренди, необхідно знати власні потреби в розмірі оперативної пам’яті і дискового простору. Потім слід вивчити тарифи провайдера, в яких вказані всі можливості VPS сервера, і вибрати відповідний. Якщо з часом його потужність перестане влаштовувати, тариф можна змінити. При виникненні будь-яких питань, пов’язаних з орендою і роботою техніки, можна звертатися в цілодобову службу підтримки.