Вибираємо роутер з сім картою: мобільний або стаціонарний

Выбираем роутер с сим картой: мобильный или стационарный

Для роздачі мобільного інтернету одним з кращих варіантів на сьогодні вважаються Wi-Fi роутери з сім картою. Вони пропонують широкий діапазон дії з відмінним сигналом і можливістю автономної роботи. При цьому важливо заздалегідь визначитися з модифікацією пристрою, вибравши між мобільним і стаціонарним роутером. Про плюси і мінуси кожного з варіантів ми зараз і розповімо.

Особливості стаціонарного роутера з сім картою

Стаціонарний 4G wifi роутер з сім картою-оптимальний вибір для роздачі сигналу в офісі, квартирі або будинку. Серед його переваг перед мобільними пристроями варто відзначити:

  • стабільний сигнал;
  • широкий діапазон роздачі Wi-Fi;
  • висока швидкість інтернету.

При грамотному виборі тарифного плану (кращі можливості пропонує компанія Київстар), ви зможете отримати високошвидкісну мережу, яка забезпечить комфортний серфінг на сайтах, а також перегляд відео в максимально високій якості. З недоліків стаціонарних моделей варто відзначити великі габарити, в порівнянні з мобільними роутерами, а також більш високу вартість.

Особливості мобільних роутерів з сім картою

Автономні моделі незамінні для користувачів, які часто користуються роутерами поза домом. Серед їх переваг варто відзначити компактність, легкість, а також бюджетну вартість. При цьому є і недоліки:

  • обмежений радіус роздачі;
  • менші можливості маршрутизатора;
  • найгірший прийом сигналу, в порівнянні з домашніми моделями.

Окремо варто відзначити оснащення таких пристроїв акумуляторами. Це забезпечує їх Автономне використання в дорозі. Окремим типом мобільних роутерів є USB-пристрої. Вони спеціально створені для роздачі сигналу в одній кімнаті або всередині автомобіля. При цьому такі пристрої вимагають постійного джерела живлення, наприклад через usb-порт ноутбука.

Який роутер купити?

Вибір досить простий. Якщо вам важливий стабільний сигнал і ви не збираєтеся пересуватися з роутером – купуйте стаціонарну модель. Для частих виїздів краще підійде автономний пристрій.