Привід замислитися про придбання SSL: Chrome почне позначати сайти на HTTP як небезпечні

Google опублікував в своєму офіційному блозі, що вже з січня 2017 року всі сайти, що працюють на HTTP, позначатимуться в браузері Chrome як небезпечні. Таким чином Google вирішив попереджати користувачів про те, що сайт, на який вони зайшли, не надає безпечну передачу даних, і будь-яка особиста інформація, яку вони введуть на сайті, може бути перехоплена зловмисниками.

Привід замислитися про придбання SSL: Chrome почне позначати сайти на HTTP як небезпечні

Всі сайти, які передають будь-які дані користувачів (паролі, номери кредитних карт і т.п.), але не використовують при цьому протокол HTTPS, позначатимуться в браузері Chrome написом Not secure (небезпечно): Привід замислитися про придбання SSL: Chrome почне позначати сайти на HTTP як небезпечні Чому в Google прийняли таке рішення? Нейтральна іконка, яка зараз показується в браузері при завантаженні сайту з HTTP, не несе в собі попереджувальної інформації про можливі наслідки, тому більшість користувачів продовжують сміливо передавати такому сайту свої персональні дані. Також в Google відзначили, що зараз HTTPS став більш доступним, ніж раніше, і кількість сайтів, які переходять з HTTP на HTTPS, продовжує неухильно зростати. У січні 2017 року вийде 56 реліз Google Chrome, який буде працювати вже з цим нововведенням. Нагадуємо, що про намір позначати HTTP-сайти як небезпечні Google оголосив ще в 2014 році. І це тільки початок плану Google по боротьбі з небезпечними сайтами. Як пишуть в блозі компанії, в майбутньому планується зробити індикатор ще більш помітним, і в кінцевому підсумку сайти, що працюють на HTTP, позначатимуться в браузері ось так: Привід замислитися про придбання SSL: Chrome почне позначати сайти на HTTP як небезпечні

Ми не хочемо, щоб ваші клієнти, потрапляючи на сайт, бачили позначку «ненадійний». Тому рекомендуємо встановити на сайт SSL-сертифікат і з задоволенням вам в цьому допоможемо. Все, що потрібно — це придбати його. Було б дивно, якби ми запропонували вам зробити це без знижки. Використовуйте купон на знижку GooglePositiveSSL при замовленні Positive SSL і отримаєте знижку 30%!

UPD: Google опублікував в своєму блозі, що з липня 2018 Chrome буде позначати ВСІ сайти на HTTP як небезпечні .