Підключення до ноутбука bluetooth-навушників: інструкція, поради

Подключение к ноутбуку bluetooth-наушников: инструкция, советы

Деякі люди рано чи пізно стикаються з такою, на перший погляд, нескладним завданням, як підключення бездротових навушників до комп’ютера. Але через невеликий проміжок часу з’ясовується, що нічого не виходить.

Для таких випадків і підготовлена дана стаття. Далі розберемо, як підключити bluetooth-навушники до ноутбука на операційній системі Windows 8, 10 і 11. Також розповімо, як вирішити проблему, якщо вони підключені, але звук в них не відтворюється.

Що нам знадобиться

Для того, щоб підключити bluetooth навушники від QwertyShop до комп’ютера будуть потрібні:

  • сама гарнітура і ноутбук;
  • зовнішній адаптер bluetooth, якщо немає вбудованого;
  • драйвер bluetooth.

Щоб передати звук з комп’ютера на навушники, потрібно пристрій для перетворення сигналу – bluetooth-адаптер. Зазвичай він вже вбудований, проте є моделі і без нього. Перевірити наявність адаптера можна в технічних характеристиках комп’ютера. Якщо його немає, можна купити зовнішній пристрій.

Драйвер необхідний, щоб операційна система могла працювати з адаптером. При покупці ноутбука на qwertyshop.ua, або в інших офіційних магазинах, весь набір драйверів вже встановлений. Його наявність перевіряється в параметрах. Якщо драйвера немає, його можна завантажити в Інтернеті.

Як підключити bluetooth-навушники до ноутбука на Windows 11

Для того, щоб підключити бездротові навушники на 11 версії Windows, потрібно включити Bluetooth на ноутбуці і перейти в «Параметри». Для цього буде потрібно знайти в треї відповідний значок і клацнути по ньому правою кнопкою миші. У контекстному меню вибрати ” Перейти до параметрів». Після цього зайти в розділ «Bluetooth і пристрої». Переконатися, що функція включена, після чого натиснути на кнопку «Додати пристрій». Відкриється вікно, в якому потрібно вибрати тип пристрою.

Після цього почнеться пошук доступних пристроїв. На цьому етапі потрібно включити bluetooth-навушники. Важливо переконатися, що вони не підключені до інших пристроїв, а їх індикатор активно блимає. Коли комп’ютер побачить навушники, їх ім’я з’явиться в списку. Після чого потрібно натиснути на нього. Почнеться підключення. Якщо операція успішно, то з’явиться відповідне вікно.

Як підключити bluetooth-навушники до ноутбука на Windows 10

Для початку потрібно включити функцію на ноутбуці. Це можна зробити трьома способами – через панель, в параметрах або за допомогою спеціальної кнопки на клавіатурі (є не у всіх моделях).

При першому способі потрібно відкрити панель управління і натиснути на іконку Bluetooth, щоб вона стала синьою. При другому-Відкрити параметри, вибрати розділ «Пристрої», вкладку «Bluetooth і інші пристрої». Там буде повзунок, який повинен світитися синім. Далі натиснути на кнопку» Додавання Bluetooth або іншого пристрою ” і включити гарнітуру, через час комп’ютер побачить її. Коли це станеться, вибрати рядок. З нею і почнеться сполучення.

Якщо все пройде успішно, навпроти імені навушників буде статус»підключено”.

Як підключити bluetooth-навушники до ноутбука на Windows 8

Спочатку включаємо Bluetooth: натиснути на іконку в панелі, кнопку на клавіатурі або повзунок в параметрах. Далі завести курсор в правий верхній кут і перетягнути вниз. З’явиться меню. У ньому натиснути на іконку «параметри», після на «Зміна параметрів комп’ютера» і з’явиться вікно параметрів. У переліку з лівого боку потрібно вибрати» Комп’ютер і пристрої«, далі»Bluetooth”. Комп’ютер буде шукати пристрої, до яких можна підключитися.

Тепер досить включити навушники. Коли ноутбук побачить їх, вибрати в списку потрібну гарнітуру і натиснути на неї, після на «Зв’язати» і почнеться сполучення.

Якщо все успішно, то під їх найменуванням буде «підключено».

Навушники підключені, але звук не відтворюється.

Іноді буває так, що навушники були підключені, але з незрозумілих причин не відтворюється звук. Для усунення цього потрібно натиснути на значок динаміка в області повідомлень. У контекстному меню вибрати “пристрої відтворення» або «Звуки», “відтворення”, залежить від версії операційної системи. Відкриється вікно, в якому потрібно вибрати гарнітуру і клікнути на неї правою кнопкою. Далі вибрати»використовувати за замовчуванням”. Тепер звук буде відтворюватися через навушники відразу після підключення.

Якщо потрібен вбудований мікрофон в навушниках, то для цього в тому ж вікні потрібно натиснути на рядок «головний телефон» правою кнопкою миші. У меню вибрати, щоб пристрій використовувалася за замовчуванням для зв’язку.

Ось кілька нескладних інструкцій, які допоможуть вирішити ваше питання.