Мобільні технології 2022-2023: тренди та популярні напрямки

Мобільні технології 2022–2023: тренди та популярні напрямки

Чому новинками у розробках мобільних технологій та тенденцій варто цікавитись не тільки професійним розробникам? Тому що програмне забезпечення може стати цінним інструментом продаж Для бізнесу різних напрямків від онлайн-магазинів До послуг. Лідери ринку та стартапи-початківці чудово розуміють, що за мобільними технологіями майбутнє, і тому звертаються до таких IT-фахівців як команда NIXSolutions: NIX займається Android-розробкою та іншими напрямками програмного забезпечення. Які мобільні тенденції на думку професійних розробників найактивніше розвиваються у 2022-2023 роках?

Мобільні технології 2022–2023: тренди та популярні напрямки

Тренди інновацій для бізнес-додатків

Найбільш популярні мобільні розробки:

  • Програми, які запускаються на Android. Android Instant Apps дозволяє користувачам перевірити роботу програми, не встановлюючи його на свій пристрій.
  • Мобільний штучний інтелект покращує взаємодію користувача з додатком. Він покращує якість гучного зв’язку та перекладу завдяки функції розпізнавання голосу. Також за голосами користувачів маркетологи можуть точніше виявляти потреби та інтереси цільової аудиторії.
  • Визначення розташування в деяких програмах необхідне для якісного надання послуг, наприклад, якщо це таксі та служба доставки. Більше інших програм теж вимагають доступу до геолокації, більше того, 70% з них передають дані користувача стороннім сервісам. Ці відомості використовуються для рекламних завдань. Наприклад, користувач програми входити до району піцерії та отримує повідомлення про знижки.
  • Малий бізнес також починає розробляти мобільні програми, щоб збільшити продажі, покращити якість обслуговування та підвищити свою конкурентоспроможність.
  • Мобільні платежі. Додатки для оплати працюють спільно з програмами для покупок, онлайн-магазинами та каталогами. Полегшена процедура розрахунку за товари збільшує кількість угод.

Мобільні технології 2022–2023: тренди та популярні напрямки

Мобільні технології в іграх

Доповнена реальність з’єднання являтиметься у дедалі більшій кількості мобільних додатків. У відео чи прямий ефір додають віртуальні елементи: предмети, персонажі та спецефекти. Популярність цієї технології очевидна з прикладу гри з додатковою реальністю Pokemon Go. Програма комбінує дані з відеокамери та віртуальні елементи. Анімаційний персонаж гравця на екрані смартфона переміщається справжньою вулицею. Поєднання реальності буквальної та віртуальної цікаво настільки, що гру Pokemon Go завантажили на свої мобільні пристрої приблизно 752 млн користувачів.

Мобільні технології 2022–2023: тренди та популярні напрямки

Досягнення IT-фахівців також показують, що мобільні технології набирають все більших обертів. NIXSolutions створила та реалізувала відповідні рішення під різноманітні завдання та ідеї замовників у більш ніж 5 000 проектах для клієнтів з України, США, Європи та Південно-Східної Азії. Крім того фахівці з NIX регулярно проводять різні заходи та івенти – за посиланням можна дізнатися більше про співпрацю на офіційному веб-ресурсі. Варто продовжувати тримати руку на пульсі мобільних технологій, що розвиваються, щоб вчасно впровадити їх кращі розробки у свої програми.