Як перевірити ноутбук після покупки: важливі поради покупцеві

Как проверить ноутбук после покупки: важные советы покупателю

Ретельний вибір нового гаджета, вивчення технічних характеристик, відгуків і професійних оглядів, максимальна увага до деталей – і покупка повинна однозначно порадувати. Але замість захоплення майбутнього власника незабаром наздоганяє розчарування, а все через те, що ноутбук не був правильно перевірений після покупки. Як уникнути цієї проблеми: корисні рекомендації допоможуть захистити себе від придбання неякісної техніки.

Де купити надійний ноутбук?

Головне, про що варто пам’ятати: купувати електроніку тільки в спеціалізованих торгових точках, які давно представлені на ринку і готові запропонувати покупцеві гарантію якості на всі товари, представлені в продажу. У цьому випадку замовник упевнений, що ціна на ноутбук дійсно відповідає можливостям гаджета. А купуючи б / у варіант, можна істотно переплатити і через кілька місяців виявити, що пристрій потребує ремонту і не виконує базові функції в повному обсязі.

Как проверить ноутбук после покупки: важные советы покупателю

Як перевірити новий гаджет?

Незалежно від способу отримання: в магазині, кур’єром додому або у відділенні пошти, відразу після видачі потрібно акуратно розкрити коробку і зробити наступні дії:

  • Огляд. Тріщини, потертості або відколи – неприпустимі. Девайс повинен бути захищений оригінальними пломбами і наклейками. Корисно вивчити і комплект поставки, порівнявши його з переліком, зазначеним в інструкції до ноутбука.
  • Перевірка справності. Навіть якщо операційна система відсутня, після натискання кнопки включення прилад запуститься – це буде зрозуміло по шуму системи охолодження і світиться індикаторами. Якщо нічого не сталося, варто підключити зарядний пристрій і повторити спробу.
  • Пошук битих пікселів. На білосніжній поверхні будуть моментально видно будь-які пошкодження: якщо ОС встановлена, то можна запустити будь-який графічний редактор і відкрити чистий аркуш паперу. Після проведеного огляду залити полотно чорною фарбою-це дозволить побачити засвічені елементи.
  • Тачпад і клавіатура. У будь-якому текстовому файлі можна перевірити працездатність клавіш, щоб переконатися у відсутності «залипання».

Якщо Первинний огляд пройшов успішно, то можна сміливо підтверджувати покупку. Але після прибуття додому належить оцінити продуктивність процесора, запустивши максимальну кількість додатків, а також відстежити реальний час роботи акумулятора в умовах екстремального навантаження.

Как проверить ноутбук после покупки: важные советы покупателю

І головне, ні в якому разі не варто нехтувати перевіркою: не можна виключати можливість виробничого браку або пошкоджень, що виникли в процесі транспортування – краще приділити 15 хвилин базовій діагностиці, ніж потім пошкодувати про власну безпечність.