Движки інтернет-магазину – який краще?

На сленгу вебмайстрів і розробників «движок» – це система управління контентом (CMS). Движок інтернет-магазину-це готовий “фундамент”, конструктор і набір інструментів, необхідних для опрацювання, створення, просування, адміністрування та обслуговування сайту-продавця.

Движки інтернет-магазину спрощують запуск продає майданчики в 10 або навіть 100 разів. Ви заощадите час, гроші, сили та інші ресурси, щоб використовувати їх з більшою продуктивністю.

Движки интернет-магазина – какой лучше?

Завдяки системам управління контентом і конструкторам, вам не доведеться вивчати програмування, можна обійтися без досвіду в сайтобудуванні і отримати онлайн-магазин за 1 день або навіть 10-20 хвилин.

Популярні движки інтернет-магазину

Сучасні сайти-продавці створюються не з самого нуля, а на базі движків або конструкторів. Вам надається набір вбудованих і зовнішніх модулів, які легко підключаються до інтернет-магазину і виконують конкретні функції:

  • збирають контакти клієнтів або використовуються для навігації;
  • приймають платежі або фільтрують товари;
  • формують вітрини і картки товарів;
  • забезпечують привабливість проекту для клієнтів і покупців;
  • збирають статистичну та аналітичну інформацію і т. д.

Саме тому перед запуском комерційного проекту слід вивчити популярні CMS і відшукати кращий движок для інтернет-магазину. Оскільки ви-новачок, то можете вже на цьому етапі допустити помилки, які приведуть до серйозних проблем в майбутньому.

Всі движки для інтернет-магазину можна розділити на 2 групи: онлайн-сервіси та установчі пакети (у вигляді софта, який потрібно завантажувати, інсталювати і налаштовувати). Далі ми розглянемо кращі движки для запуску магазину (виходячи з їх популярності).

Движки интернет-магазина – какой лучше?

1. Движок 1С-Бітрікс

Це лідер Рунета за популярністю. Повний набір інструментів для ведення онлайн-бізнесу. Тут є все необхідне для розробки веб-ресурсу з нуля, подальшого адміністрування, управління замовленнями та ведення професійної комерційної діяльності.

Є можливість установки шаблонних дизайнів, можна підключати додаткові модулі. Для розробників доступні API, які при правильному налаштуванні автоматизують більшу частину рутинних процесів.

Більше 20 тис. сайтів працює на цьому движку інтернет-магазину. Завантажити та встановити пакетний софт можна з офіційного сайту, але за ліцензію 1С-Бітрікс доведеться платити.

Серед інших недоліків-необхідність установки на хостинг, складність і різноманіття внутрішніх налаштувань. Функціонал 1С-Бітрікс розрахований на професіоналів, вимагає досвіду і деяких знань, а тому новачкові доведеться вчитися основам адміністрування CMS.

Движки интернет-магазина – какой лучше?

2. Движок інтернет-магазину CS-Cart

Деякі вважають, що CS-Cart – кращий движок для інтернет-магазину, хоча його вартість 24,500 рублів (довічна ліцензія). У платному пакеті є всі інструменти для ведення бізнесу в Інтернеті, створення привабливих сайтів, обслуговування клієнтів, прийому онлайн-платежів.

Аналогічно попередньої CMS, пакетний софт скачується на комп’ютер і використовується в самостійній розробці онлайн-магазинів будь-якої складності. Є демо-версія, вбудовано 500 + функцій і модулів, є шаблони дизайнів, відкритий доступ до коду, є API для розробників.

З недоліків – вам доведеться налаштовувати інтернет-магазин з нуля по навчальним відео та інструкціям, вникаючи в найдрібніші тонкощі софта. Також вас чекає самостійне просування, запуск реклами, оптимізація сайту під розкрутку в соцмережах і рішення маси інших другорядних завдань.

Але навіть кращий движок для інтернет-магазину – лише інструмент, роботі з яким потрібно ще навчитися! Саме з цієї причини в якості спрощеної альтернативи пропонуємо розглянути конструктор «Сайт-Менеджер».

Движки интернет-магазина – какой лучше?

3. Движок Сайт-Менеджер

Багатофункціональний і простий движок інтернет-магазину “Сайт-Менеджер”. https://cp.sm.su/reg/ теж платний, але коштує набагато дешевше – всього 900 руб./міс. Ви користуєтеся магазином саме стільки, скільки хочете, без переплати за довічну ліцензію (як у випадку з CS-Cart).

З очевидних плюсів-легкість настройки і експлуатації, цілковита Автоматизація. Вам не доведеться окремо платити за хостинг або обслуговування, ви не витратитеся на розробку дизайну і модулів, ви заощадите на наймі оптимізаторів і програмістів. Навіть особистий домен в зоні RU або РФ Ви отримаєте безкоштовно – в подарунок!

Це оптимальний движок для інтернет-магазину, коли:

  • ви тільки починаєте бізнес в Інтернеті (ви-новачок);
  • вам необхідний робочий онлайн-магазин в найкоротші терміни – вже сьогодні (протягом 1 дня);
  • ви не маєте наміру переплачувати за програми і опції, яких не розумієте і не використовуєте;
  • у вас молода компанія, а бюджет поки невеликий;
  • ви не бажаєте довго возитися з настройками і веб-дизайном.

Движок інтернет-магазину “Сайт-Менеджер” містить 16 робочих модулів. Детальніше дивіться на сторінці тарифного плану «інтернет-магазин». Там же є кнопка безкоштовного запуску сайту і приклади онлайн-магазинів.