Huawei: що це за бренд і чим він знаменитий

Huawei: что это за бренд и чем он знаменит

За повідомленням Forbes, у другому кварталі 2020 року компанія Huawei вперше за 9 років стала першою з продажу смартфонів у світі. У 2012 році вона лідирувала в телекомунікаційній індустрії. Huawei виправдала свою назву, яка перекладається як»досягнення Китаю”. Чим ще знаменита ця компанія?

Huawei: від торгівлі до розробок засобів зв’язку і гаджетів

У 1987 китайський військовий інженер Жень Чженфей створив компанію Huawei і продавав автоматичні телефонні станції, придбані в Гонконзі. Це було тимчасовим бізнесом, оскільки метою власника було створити китайський бренд, який би став конкурентом іноземних компаній телекомунікаційної продукції.

Фахівці Huawei розробили комутатор, який підвищив якість зв’язку настільки, що став кращим в Китаї на 1993 рік. Державна влада почала співпрацювати з Huawei, замовляючи засоби зв’язку для армії. З цього часу почалося її швидкий розвиток.

Huawei: что это за бренд и чем он знаменит

Деякі напрямки діяльності компанії:

  • Технології для 5G-мереж. Huawei стала першою в таких розробках.
  • Хмарні платформи-інноваційне рішення SafeCity на основі бездротових мереж, призначене надавати послуги цілим державам.
  • Бездротові модеми wi-fi-роутери.
  • Центри обробки даних. Huawei розробила файлову систему на основі пам’яті, яка не залежить від енергії.
  • Розробки в галузі штучного інтелекту: нейронний машинний переклад, генерація діалогів” Питання-відповідь ” на основі глибинного навчання – перша в світі, та ін.
  • У 2010 році Huawei стала випускати смартфони та планшети.

Huawei: что это за бренд и чем он знаменит

Через санкції США Huawei не може використовувати на своїх смартфонах Android і сервіси Google. У відповідь на це розробники створили операційну систему Harmony OS. Компанія користується власною екосистемою Huawei Mobile Service, куди входять програми і компоненти, які необхідні для роботи гаджетів. За посиланням можна ознайомитися з представництвом і подивитися на просування Huawei Аліекспресс.

Деякі визнані досягнення Huawei:

  • У 2008 році Huawei з’явилася в списку найвпливовіших компаній світу за версією американського ділового журналу Businessweek.
  • Forbes включило Huawei в список 100 найдорожчих брендів 2017 року.
  • У 2013 році компанія представила новинку – смартфон Acend P6. Якийсь час він був найтоншим смартфоном у світі.
  • У 2014 році Huawei, змагаючись з Apple, випустила найкомпактніший планшет Media Pad X1.
  • У 2021 році Huawei випередила Samsung за кількістю патентів і стала світовим лідером у кількості нових розробок.

Huawei: что это за бренд и чем он знаменит

Секрети успіху Huawei: турбота про клієнтів і розвиток технологій

Ще в період становлення компанія якомога швидше відновлювала пошкоджені комунікації не тільки в містах, а й у віддалених селах. Завдяки цьому зв’язок від Huawei в Китаї працював стабільніше, ніж у іноземних конкурентів, які не відновлювали лінії самостійно.

Протягом перших років діяльності компанія вкладала майже весь прибуток в нові дослідження. Huawei співпрацювала із зарубіжними професіоналами з розробок технологій. Робота з IBM дала новий досвід управління виробництвом і збутом.

Huawei: что это за бренд и чем он знаменит

Huawei відкривала дослідницькі центри в Індії, Швеції, США та інших країнах, наймаючи в основному місцевих працівників. Так компанія користувалася досвідом і навичками іноземних фахівців.

Незважаючи на те, що виручка від торгівлі через суворі санкції США у Huawei знизилася, вона здивувала своїм доходом в 2021 році за рахунок продажу активів. Чистий прибуток склав $ 17,8 млрд – це найбільший річний заробіток компанії.