Як захистити смартфон від механічних пошкоджень і подряпин

Как защитить смартфон от механических повреждений и царапин

Завдяки мобільності гаджетів люди користуються телефонами, гортають стрічку не тільки вдома на м’якому дивані, але і йдучи по дорозі, і в будь-який момент можуть їх впустити. На більшості смартфонів на задній кришці всього за кілька днів використання можуть з’явитися подряпини від того, що вони стикаються з предметами в кишені або сумці.

Падають апарати незалежно від того, як дбайливо з ними поводяться. Вони вислизають з рук не тільки у дітей, а й у найспритніших дорослих. Від падінь з’являються подряпини, тріщини, відколи. А об асфальт пошкоджуються навіть протиударні гаджети. Потрібен додатковий захист корпусу і екрану, і для цього використовують спеціальні аксесуари. Для прикладу за посиланням можна подивитися варіанти чохлів на Айфон 13.

Как защитить смартфон от механических повреждений и царапин

Чохли для корпусу

Це найпопулярніші аксесуари проти подряпин і травм. Їх виготовляють з силікону, гуми, пластику. В чохли зі шкіри або іншого ніжного матеріалу часто вставлені захисні пластини. Матеріал чохла амортизує і поглинає силу удару, і корпус залишається цілим, подряпини на ньому не з’являються.

Чохли для смартфонів бувають таких видів:

  • Накладка на задню кришку і бічні панелі. Їх випускають під певні моделі апаратів, тому вони повністю облягають корпус і не зіскакують. Еластичний матеріал дозволяє легко знімати і надягати накладку.
  • Чохол-книжка захищає не тільки корпус, але і екран, закриваючи його рухомою кришкою. Він відкривається за принципом книги.
  • Фліп-схожий на чохол-книжку, тільки кришка відкривається вертикально вниз.
  • Футляр-чохол не надівається на смартфон, а апарат туди поміщають, як в кишеню, коли не потрібно ним користуватися. Пристрій захищений з усіх боків. Мінус – коли гаджет в руках, він без захисту.

Как защитить смартфон от механических повреждений и царапин

У чохлів також декоративна роль-вони прикрашають смартфон. Випускають стільки варіантів їх оформлення, що кожен знайде для себе те, що сподобається. Деякі створюють цілий гардероб своєму гаджету і купують кілька чохлів різних кольорів і дизайну, щоб він підходив під одяг.

Захист екрану

Найбільш тендітна частина смартфона-екран, і на його ремонт йде найбільше грошей. Щоб уберегти його від пошкоджень, використовують:

  • Загартоване скло-захищає від відколів при падінні і від дрібних подряпин. Навіть якщо його частина відколюється від сильного удару, практично завжди екран під ним залишається цілим. Бувають скла з олеофобним і покриттям антивідблиску. На них практично не залишається відбитків пальців.
  • Плівка-оберігає тільки від подряпин. На поліуретанових покриттях дрібні неглибокі пошкодження згладжуються. Плівки бувають глянцевими і матовими. На глянсовій поверхні залишаються відбитки, на матовій немає, але вона надає зернистість зображенню на екрані. Для захисту від ударів потрібно більш міцне покриття.
  • Відкидна кришка чохла з магнітною фіксацією – захищає від ударів тільки в закритому вигляді.

Как защитить смартфон от механических повреждений и царапин

Смартфон тільки що був в руках – і вже на підлозі, але на ньому ніяких пошкоджень, тому що він захищений з усіх боків. Чохол замортизував, ізолювавши корпус від удару. Захисне скло на екрані вберегло дисплей від травми.