Безкоштовні інструменти для аудиту сайту

Хочете перевірити, як працює ваш сайт, але не знаєте як? Ось список деяких професійних ресурсів аудиту сайту, які дозволять вам виявити помилки сайту, проаналізувати роботу веб-сторінок, швидкість завантаження, перевірити посилання і багато іншого. 

Google Search Console

Зручний набір веб-додатків дозволить виявити проблеми, які могли виникнути при скануванні сайту пошуковим роботом. За кілька простих кроків Google Search Console повідомить Google про файл Sitemap, ви можете вибрати головний домен, проаналізувати правильність складання метатегів, іншими словами — побачите ресурс таким, яким його бачить Googlebot. Не забули розробники подбати і про можливість розробки власної інструкції для пошукових роботів у файлі robots.txt, причому по завершенню цієї роботи можна уб’ю ж проаналізувати її ефективність. Ви можете швидко дізнатися і перевірити основні параметри сайту: індексація сторінок, аналіз дублікатів, проблеми з безпекою та багато іншого.

За допомогою Google Search Console можна швидко додавати нові сторінки в індекс. Перейдіть у вкладку» аналіз пошукових запитів ” і відсортуйте пошукові запити по позиціях. Виділіть запити, що знаходяться в топ 10, і оптимізуйте сторінки, щоб підняти їх вище. Щоб отримати доступ до всіх інструментів вебмастер досить обзавестися особистим акаунтом в Google.

Ціна: безкоштовно

Google PageSpeed 

Google PageSpeed Insights-інструмент перевірки швидкості завантаження сторінок від Google. Показує швидкість як для комп’ютерів, так і для мобільних пристроїв. Оптимальним результатом вважається показник вище 80 (максимальне значення – 100). Google PageSpeed Insights також вказує на слабкі місця сайту і дає рекомендації щодо оптимізації швидкості.

 Ціна: безкоштовно

Screaming Frog SEO Spider

Програма дозволяє перевірити сайт на помилки сервера, зчитує і аналізує мета-опис: Title, Meta Description, Meta Keywords. Програма дає можливість переглянути Meta Robots, Refresh, canonical, Link, перевірити внутрішні і зовнішні посилання, тип редиректу, анкори, що ведуть на сторінку 404. Дозволяє знайти дублі контенту, мета-описів, заголовків, розмір прикріплених файлів і багато іншого.

Вимагає установки на комп’ютер 

Ціна: безкоштовно

Xenu Link Sleuth

Програма сканує всі адреси, які є на сайті, в тому числі адреси картинок в файлах CSS. У підсумку виходить список з адресами сторінок, битими посиланнями, зі сторінками і файлами, в яких вони були знайдені, а так само з вихідними посиланнями на інші ресурси.

– пошук непрацюючих посилань на сайті;
– пошук сторінок, на які відсутні або дублюються теги Title, метатеги Description;
– генерація карти сайту;
– пошук сторінок з великим рівнем вкладеності;
– пошук зображення з незаповненим атрибутом alt. 

Ціна: безкоштовно 

Бесплатные инструменты для аудита сайта

Page Weight 

Page Weight дозволяє знайти биті посилання, оптимізувати сторінки, експериментувати з різними варіантами внутрішньої перелінковки сайту або блогу. 

Вимагає установки на комп’ютер
Ціна: безкоштовно

Бесплатные инструменты для аудита сайта

Advego Plagiatus 

Програма для перевірки тексту на наявність часткових або повних копій текстового документа в Інтернеті. Advego Plagiatus показує ступінь унікальності тексту, посилання на джерела, відсоток збігу. Також програма перевіряє унікальність зазначеного URL.

Бесплатные инструменты для аудита сайта